Små lån

Svårt att få lån

Vare sig det gäller TV reklam, internetreklam eller reklam i fysiska kvällstidningar så är en sak säker. Alla får det att låta som om det vore superenkelt att få ett lån från en bank eller ett kreditinstitut. Men det kan faktiskt vara svårt att låna pengar i vissa lägen.

Missförstå mig inte, det kan va svårt i vissa lägen. Har man bara fast jobb med en skälig lön plus att man inte har dragit på sig några onödiga betalningsanmärkningar så hamnar du i facket ”trygg kund” och detta innebär i sin tur att du som privatperson får ett lån beviljat.

Men vad händer då om man inte har något fast arbete? Vad händer om man har varit slarvig med sina betalningar så att man har en eller flera betalningsanmärkningar? En sak är säker, det blir i alla fall inte lättare att få ett lån men loppet behöver inte vara kört för detta.

Låna pengar – ingen fast inkomst

En fast inkomst är egentligen grund och botten till att man ska få låna. Det är ganska logiskt, utan någon inkomst så får du inte in några nya pengar varje månad och hur ska du då kunna betala av din låneskuld? Ganska glasklart, eller hur? Men idag är det nya tider.

Idag är ett jobb ingen självklarhet längre som för 20-30 år sedan. Då var här lediga jobb och det kvittade om man t.ex valde att hoppa av skolan. Jobben fanns där och det var bara att välja och vraka. Idag är det inte lika lätt. Detta vet de flesta som lånar ut pengar också om och därför har dem släppt lite på tyglarna.

Det är ganska vanligt att man har deltidsjobb eller vikariat nuförtiden så därför har det blivit lättare att få lån beviljat om man sitter i en sådan situation. Har man detta så rekommenderar jag att teckna ett låneskydd som går in och täcker upp kostnaderna för lånet om du inte skulle kunna betala någon månad. Detta fungerar även som en säkerhet för banken eller kreditinstitutet och säkerhet, det gillar dem!

Betalningsanmärkning

Detta bör man till varje pris undvika. Har man dragit på sig en betalningsanmärkning så innebär det att man inte är en duglig återbetalare av lånade pengar och det är minst sagt inte populärt i den här branschen… De flesta säger blankt nej direkt utan att fråga något annat.

Men en aktör som inte tar så hårt på detta är Bluestep. Därför bör du verkligen kika in på deras hemsida om du har betalningsanmärkning och även kontakta dem för vidare information.