Små lån

Svårt att få lån

Vare sig det gäller TV reklam, internetreklam eller reklam i fysiska kvällstidningar så är en sak säker. Alla får det att låta som om det vore superenkelt att få ett lån från en bank eller ett kreditinstitut. Men det kan faktiskt vara svårt att låna pengar i vissa lägen.

Missförstå mig inte, det kan va svårt i vissa lägen. Har man bara fast jobb med en skälig lön plus att man inte har dragit på sig några onödiga betalningsanmärkningar så hamnar du i facket ”trygg kund” och detta innebär i sin tur att du som privatperson får ett lån beviljat.

Men vad händer då om man inte har något fast arbete? Vad händer om man har varit slarvig med sina betalningar så att man har en eller flera betalningsanmärkningar? En sak är säker, det blir i alla fall inte lättare att få ett lån eller kreditkort men loppet behöver inte vara kört för detta.

Möjligheter trots ekonomiska svårigheter

När ekonomiska bakslag inträffar, som till exempel betalningsanmärkningar, kan det kännas som om dörrarna till finansiering stängs. Men det finns fortfarande låneförmedlare som kan hjälpa till, särskilt om din övergripande ekonomiska situation är stabil.

Här är några av de låneförmedlare som du kan överväga:

  • Zmarta: En jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena när det kommer till lån, försäkringar och elavtal. Genom att analysera ditt unika behov kan Zmarta guida dig till mest förmånliga alternativen.
  • Lendo: En av de mest populära låneförmedlarna i Sverige, Lendo har samarbete med många banker och finansinstitut. Även om du har betalningsanmärkningar kan Lendo i vissa fall hjälpa till att hitta lån som passar din situation.
  • Klara Lån: Genom en enda ansökan får kunderna möjlighet att motta svar från ett stort antal svenska långivare, vilket maximerar chansen att hitta det mest fördelaktiga lånet.
  • Freedomfinance: Med många års erfarenhet, Freedomfinance är kända för att hjälpa kunder med varierande kredithistorik. Deras styrka ligger i det breda nätverk av partnerskap.
  • Comboloan: Vill du jämföra olika lån och kreditkort? Comboloan ger en överskådlig bild av aktuella räntor, avgifter och andra villkor, vilket underlättar ditt beslut.
  • ArcadiaFinans: Oavsett din ekonomiska situation kan ArcadiaFinans hjälpa dig att hitta personliga lån. De har byggt upp ett omfattande nätverk av långivare för att kunna erbjuda alternativ för en mängd olika kundprofiler.

För att få en djupare insikt om var och en av dessa låneförmedlare, samt för att utforska andra alternativ, rekommenderar jag att du besöker lanbyte.se/laneformedlare.

Låna pengar – ingen fast inkomst

En fast inkomst är egentligen grund och botten till att man ska få låna. Det är ganska logiskt, utan någon inkomst så får du inte in några nya pengar varje månad och hur ska du då kunna betala av din låneskuld? Ganska glasklart, eller hur? Men idag är det nya tider.

Idag är ett jobb ingen självklarhet längre som för 20-30 år sedan. Då var här lediga jobb och det kvittade om man t.ex valde att hoppa av skolan. Jobben fanns där och det var bara att välja och vraka. Idag är det inte lika lätt. Detta vet de flesta som lånar ut pengar också om och därför har dem släppt lite på tyglarna.

Det är ganska vanligt att man har deltidsjobb eller vikariat nuförtiden så därför har det blivit lättare att få lån beviljat om man sitter i en sådan situation. Har man detta så rekommenderar jag att teckna ett låneskydd som går in och täcker upp kostnaderna för lånet om du inte skulle kunna betala någon månad. Detta fungerar även som en säkerhet för banken eller kreditinstitutet och säkerhet, det gillar dem!

Betalningsanmärkning

Detta bör man till varje pris undvika. Har man dragit på sig en betalningsanmärkning så innebär det att man inte är en duglig återbetalare av lånade pengar och det är minst sagt inte populärt i den här branschen… De flesta säger blankt nej direkt utan att fråga något annat.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning uppstår när någon inte betalar sina räkningar i tid. I juridiska sammanhang betyder detta att personen inte har skött sina betalningsåtaganden. Det fungerar som ett varningstecken för de som överväger att låna ut pengar eller erbjuda krediter.

Varför bör man undvika betalningsanmärkningar?

Att få en betalningsanmärkning kan göra det svårt att låna pengar i framtiden. I den finansiella världen ses det som ett tecken på att man kanske inte kan betala tillbaka pengar man lånar. Med en sådan anmärkning kan dörrarna till många ekonomiska möjligheter stängas.

För de flesta banker och långivare är en betalningsanmärkning en stor varningsflagg. De kan omedelbart avvisa låneansökningar från personer med anmärkningar utan att gå vidare med ytterligare granskning.

Efter att Emil gått igenom en tuff skilsmässa och tappat sitt arbete, blev han oförmögen att betala några av sina räkningar i tid. Trots att Emil snabbt hittade ett nytt jobb och började stabilisera sin ekonomi, fick han en betalningsanmärkning. När Emil några år senare ville byta bostad och ansökte om ett nytt bostadslån, blev han nekad av banken på grund av denna anmärkning, trots att han hade en stabil inkomst och inga andra skulder.

låna-pengar-med-betalningsanmärkning

Möjligheter trots anmärkningar

Dock finns det några aktörer som ser bortom dessa anmärkningar. Bluestep är en sådan finansaktör som inte är lika sträng när det kommer till betalningsanmärkningar. Om du befinner dig i denna situation, kan det vara värt att besöka Bluesteps webbplats och även rådgöra med dem för ytterligare insikt. I särskilda fall, där den ekonomiska situationen för övrigt är stabil, kan även Lendo vara en plattform att överväga trots förekomsten av betalningsanmärkningar.