Jämföra lån

Jämföra lån

Nu är det dags. Du har gått länge i tankarna om att köpa denna nya båt eller få dessa gamla krediter avbetalade. Det är dags frö dig nu och du har kommit till punkten då du ska jämför lån. Det finns ett par saker man ska tänka på när man  jämför lån. För det första vad är det för lån du ska ha?

Vad ska du använda lånet till och hur mycket har du råd att betala i månaden så att du vet att det betalas av i en rimlig tid? Ja frågorna är många när det kommer till att välja vilket lån man ska ha. Du är förmodligen i ett läge där du vet att det är dags att ta steget.

Betalningsmöjlighet

Vad är din betalningsmöjlighet? När du ska låna pengar så måste de betalas tillbaka. Detta är något som är väldigt lätt att glömma. Gör en budget där du ser exakt hur mycket pengar som gå till vad. Kolla på hur mycket du kan ha över varje månad efter alla utgifter.

Tex om du har 20 000 kr i lön och du har 3000 kr kvar efter du har räknat bort hyra och livsmedelskostnader, nöjen plus andra olika utgifter. Då kan du ta ett lån där du kan betala 3000 i månaden för att amortera lånet (alltså betala tillbaka lånet).

Så om du vill låna 90 000 kr så då vet du att det kommer ta 90 månader att betala av lånet eller 2 och ett halvt år.

Om du bara behöver kredit en kortare tid kan ett kreditkort vara ett bättre alternativ då bästa kreditkorten erbjuder en viss tids räntefri kredit som inte kostar något alls.

Vad ska du använda lånet till?

Ja även om många lån idag fungerar på samma sätt och går att få utan att banken ställer några frågor så är det ändå intressant att kolla på vad du ska använda lånet till. När du jämför lån men lägst ränta och bra villkor så är det beroende på vilket lån du ska ha olika villkor på dem.

Ett blancolån är ett lån som innebär att banken inte kräver någon säkerhet från dig överhuvudtaget. Med detta menas att banken inte kräver att du ska lämna någon form av pant. t.ex. ett dyrt smycke, tavla eller en fastighet såsom bostadsrätter.

Blancolån är också ett lån som innebär att man som låntagare går med på lite sämre och mindre förmånliga villkor. Om du inte har en fastighet eller en dyr materiell tillgång tillhands så är blancolån lånet du ska ta. Men skulle det vara så att du till exempel har en bostadsrätt.

Då kan det vara smart att kolla hur marknadsvärdet står till och hur bostadsmarknaden ser ut. Det kan hända att du sitter på en riktig förmögenhet. Genom att kolla hur mycket din fastighet är värd så kan du se hur mycket du kan låna på den.  Jag rekommenderar att man går  till sin närmaste bank och pratar med dem.

Annars så tycker vi att man alltid ska använda sig av en jämförelsesajt för att jämföra sitt lån. Jag önskar er lycka till och väl framgång.