Låna pengar

Låna pengar snabbt genom att ta ett kvickt beslut baserat på jämförelsen vi gjort mellan olika räntor, avgifter och villkor som banker och kreditinstitut ger. Vi ger dig, i vår jämförelse, länkar till de långivare vi bedömt som trovärdiga, precis som att vi bara listar de bästa kreditkorten.

Vi har även listat den beräknade totalkostnaden för lån av olika lånebelopp så att du kan sortera på billigast snabblån. Genom att räkna ut den effektiva räntan så kan vi även får högst relevanta och jämförbara räntor mellan bankerna.

Den effektiva räntan talar för dig som konsument om exakt vad lånet i faktiska tal kommer att kosta dig i sin jämförelse. Enligt konsumentkreditlagen ska detta redovisas av respektive långivare så att konsumenten inte kan bli vilseledd.

När man vill låna pengar snabbt är det lätt så att företag försöker med att fronta räntor som ser bra ut när de inte ställs i effektiva värden.

Kan man få pengarna på kontot samma dag?

För att ta ett lån snabbt med utbetalning samma dag som du gör ansökan så bör du välja ett sms lån. Dessa har vi kontrollerat så att de erbjuder pengarna på kontot samma dag så att du inte behöver spilla värdefull tid på att vänta på att pengarna ska ramla in på bankkontot.

Fördelen som många större kreditgivare har är att de har bankkonton på flera banker så att de faktiskt kan erbjuda överföring samma dag. Detta är bara möjligt då avsändaren och mottagaren av pengar har samma konto och om du vill låna pengar snabbt så är det bra om borgenären har samma bank som du.

Av den anledningen är de vanligaste bankerna Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank banker där kreditinstituten har konto.

Är det dyrt att låna pengar snabbt?

Snabblån, som är synonymt med att låna pengar snabbt – är någonting som har en högre effektiv ränta än vanliga lån så som blancolån, bolån, mikrolån eller kreditkort. Den högre räntan beror på att lånebeloppet är så pass litet som det kan bli när man ska låna pengar snabbt utan ränta eller med ränta.

Vid lån av till exempel 1000 kronor kanske det är räntefritt, men att det tas en avgift på 300 kronor. Då blir den effektiva räntan (som räknar in avgifter) hög och troligen högre än någon annan ränta som finns på svenska marknaden.

Vad som händer är också att löptiden för lånen är korta vilket i sin tur leder till en högre relativ och effektiv ränta. Vårt bästa tips är att följa vår jämförelse och använda sunt förnuft! Läs på bra innan och ta beslutet sedan.