Betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkning

Om du hamnat i en situation där du tycker det är relevant att ta sms lån med betalningsanmärkning så kan du ta vår jämförelse till hjälp för att guida dig igenom de olika erbjudanden som finns. Du är inte ensam om att behöva ansöka om sms lån trots att du har en betalningsanmärkning.

Många får en betalningsanmärkning eller flera, vilket leder till försvårade situationer då man vill ta ett lån. Det kan röra sig om allt från ett bolån till ett sms lån – men svårt blir det.

Sms lån trots betalningsanmärkning

Genom att hitta en aktör som kan erbjuda sms lån med betalningsanmärkning så ökar dina chanser att få en låneansökan godkänd. Det är tuffa kriterier även i de situationer, men om de har överseende om betalningsanmärkningar så är det i varje fall enklare än att vända sig till en storbank som oftast säger blankt nej.

Något man bör notera vad gäller att försöka ta ett sms lån med en betalningsanmärkning är att det kommer vara en mycket större ränta på det lån man väl tecknar. Ett begrepp som kan vara bra att känna till är ”effektiv ränta”. Denna räntan berättar för dig exakt hur mycket sms-lånet kommer att kosta, jämfört med de olika varianter som finns.

Ett sms lån kan enkelt hamna på en effektiv ränta upp emot 1000%. Detta beror på att sms lånets löptid ofta är väldigt kort (30-60 dagar), men också på att räntan och avgiften som tas ut även den är hög i proportion till lånebeloppet. Att låna 5000 kronor i 30 dagar kan ha en avgift på 500 kronor, vilket resulterar i en hög effektiv ränta.

Det är av denna anledning som vi på Bästa kreditkort, föreslår att du ska jämföra lån innan du tar ett sms lån med betalningsanmärkningar. Se vår jämförelse nedan för att således få dig en överblick över vilka långivare som är billigast på sms lån och hur du kan se till att låna smartare.